Translate

diumenge, 5 de febrer del 2012

L'energia solar cumpleix la "majoria d'edat"!!!

A dia de 28  de gener del 2012 ha estat publicat en el BOE la suspensió dels procediments de preassignació de retribució i la supreció dels incentius econòmics per a les noves instal·lacions de generació elèctrica en règim especial.

És a dir, que s'han acabat, tot i que oficialment és temporal, les primes adjudicades per a la venta d'energia elèctrica a través de fonts renovables com la fotovoltaica.




Què significa això?

Aquesta supressió tard o d'hora havia d'arribar, fins a quin punt ens "reconforta" creure i oferir als nostres clients una tecnologia que necessita de l'ajuda del nostre estimat govern per convertir-ho en rentable?

No és més que un símptoma que la tecnologia solar ha assolit la "maduresa" tecnològica: no necessita de primes que la facin viable!  Promovem una tecnologia amb la premisa de viure en un país no depenenet energèticament, però no ens importa dependre dels capricis reglamentaris del nostre govern.

Tot té un final, i els final de les primes havia d'arribar, les grans elèctriques se'ls hi acabaran els argument per a jutjar-nos com a tecnologia "cara". No és casual que aquesta notícia hagui aparegut ara, en breu apareixerà en el BOE el nou decret que promourà l'autoconsum fotovoltaic, la pregunta és la següent, podien existir simultàneament les dues Lleis? la resposta és no.

Felicitats "Tecnologia Solar"!!! Has assolit la majoria d'edat!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada