Translate

dijous, 29 de novembre del 2012

Autoconsum (V)

Primera instal·lació per a l'autoconsum finalitzada!!!

Avui és un dia important que volem compartir amb tots i cadascun de vosaltres. Feia temps que ens manteníem a l'espera que el govern aprovés la normativa de Balanç Net, finalment i veient que aquest no té cap intenció de treure el famós Reial Decret, hem decidit no seguir esperant: la tecnologia la tenim i les ganes d'implementar mesures d'estalvi que contribueixin a aconseguir un sistema energètic més sostenible i més autònom*, també. Cada vegada són més les persones que ens demaneu què podeu fer per implementar mòduls solars per a l'autoconsum, doncs aquesta instal·lació ens mostra el camí a seguir.

*Quan parlem d'autonomia ens referim no només a la nostra depèndencia energètica vers l'exterior, sinó també vers les grans companyies elèctriques i les polítiques energètiques de l'actual govern.

Aquesta instal·lació s'ha dissenyat sota el criteri d'autoconsum instantani. Una vegada analitzada la corva de demanda a partir de l'auditoria corresponent, s'ha optat per una instal·lació que garanteixi un major aprofitament de l'energia durant les hores diürnes. A continuació podem veure una gràfica on analitzem el consum elèctric (kW) durant les hores de sol i la producció solar estimada: 


La instal·lació consisteix en la incorporació de tres mòduls solars de 240Wp, i tres inversor de 240W que ens produïran 980 kWh/any duran 25 anys i es deixaran d'emetre 343 kg de CO2 l'any. A continuació us deixem algunes imatges:


2 comentaris:

  1. Es fàcil instal.lar el kit autoconsum de 480 Eur. que surt a la web de Renòwatt ? pot fer-ho un mateix en una vivenda unifamiliar ? on es el millor lloc per instalar-ho, i la seva orientació ? aquest mòdul es suficient per aconseguir el màxim rendiment en aquesta vivenda unifamiliar ? actualment el consum bimensual es: Gen. 1479 kwh, Mar. 1339 Kwh, Mai. 1077 kwh, Jul. 761 kwh, Set. 757 kwh, Nov. 832 kwh.

    ResponElimina
  2. Bon dia Eduard,
    Aquest kit és perfectament auto-instalable en cas d'utilitzar l'estructura que apareix a la mateixa web, en cas de muntar-t'ho a la coberta la cosa es complica una mica més. La orientació ha de ser cap a sud amb una desviació màxima recomenable d'uns 30º-35º. Pel que fa la producció, tingues en compte que un mòdul com aquest ens pot produïr uns 335 kWh/any. Per donar cobertura a tota la teva demanda necessitàries dues coses: uns 18 mòduls i l'aparició de la normativa de "balanç Net" com expliquem en l'article "Autoconsum I". En aquests moment el que podem fer és la instal·lació de 1 o 2 mòduls com els del kit i donar cobertura als principals consum que tenim durant el dia:electrodomèstics, stand by's, etc.
    Salutacions

    ResponElimina