Translate

dimarts, 23 d’octubre del 2012

Autoconsum (IV): Autoconsum instantani o balanç net?

En efecte, tot just s'estan acabant de legalitzar e instal·lar les primeres instal·lacions d'energia solar fotovoltaica d'autoconsum instantani per a instal·lacions corresponents al sector industrial o terciari.

En altres posts ja hem explicat en què consisteix, tant l'autoconsum instantani, com el balanç net, ara bé, què és millor? Doncs a dia d'avui cal dir que l'únic format possible és l'autoconsum instantani ja que l'altre està en procés de redactat (des de ja fa bastants mesos). 

En primer lloc volem anotar quin sentit té i quins avantatges pot tenir el fet que poguem consumir la nostra pròpia energia:

  • Estalvi energètic: el preus dels panells solars estan pel terra i la instal·lació és molt senzilla. A dia d'avui ja podem dir que autoconsumir la nostra pròpia energia té un sentit més enllà de l'estrictament medi-ambiental.
  • Independència energètica: es parla molt de la nostra dependència energètica exterior, però cal anotar que la nostra dependència vers les grans companyies energètiques és, com a mínim, qüestionable des d' un punt de vista social, ambiental i moral. Recomanem visualitzar el següent documental: "Energías Limpias, Negocios Sucios".
  • Sostenibilitat: la incorporació d'energia solar per a l'autoconsum, afavoreix la generació distribuïda, afavoreix la reducció d'emissions de CO2 i per damunt de tot democratitza la producció de l'energia. Sens dubte és una actuació de responsabilitat social.
  • Imatge corporativa: millora la imatge dels propis restaurant: la cuina de proximitat i ecològica està experimentant un camí cada dia més transcorregut per molts centres gastronòmics.

Respecte al dubte sobre balanç net o autoconsum volem afegir les recomanacions segons el perfil d'usuari:

Autoconsum instantani: Espais on el consum coincideix amb la màxima producció solar, com per exemple els restaurants o d'altres centres del sector terciari o industrial. Es tracta de dissenyar una instal·lació per sota de la corba de consum. D'aquesta manera minimitzem els kwh volcats a la xarxa elèctrica, els quals, a dia d'avui, sabem que seran venuts a preu de pool. Els procediments de legalització, es troben en una fase molt inicial, algunes comunitats estan marcant pautes arrel de la gran confusió que han generat, el que sabem a dia d'avui, és que es mantenen les mateixes pautes que marca el Reial Decret 1699/2011, entre d'altres: l'empresa ha de complir amb les habituals obligacions tributaries, llicencies d'activitat per part de l'ajuntament, alta a hisenda...és a dir, tasques farragoses per un particular però no per un centre com els anomenats anteriorment.

Balanç net: Aquest sistema serà de gran utilitat per tots aquells particulars que vulguin dependre el menys possible de les grans companyies i sobre tot per aquells que vulguin produir la seva pròpia energia. Es tracte d'un perfil on el seu consum més important es produeix en hores de no producció solar, és per això que l'autoconsum instantani es redueix a un percentatge d'estalvi mínim i en cas de voler legalitzar la instal·lació, resulta farragós i més costos que la pròpia instal·lació

Res més, sapigueu que a Renòwatt ens encarreguem del disseny de la instal·lació, la seva legalització i la seva execució. Ens trobem en plena fase de promoció i difusió!!!


Restaurant de Mataró on s'ha legalitzat la primera instal·lació d'autoconsum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada