Translate

diumenge, 30 de setembre del 2012

Què he de tenir en compte alhora d'escollir una caldera de biomassa?

Avui en dia disposem de una gran varietat de calderes de biomassa, és important conèixer quins són els principals passos a tenir en compte per tal d'escollir aquella que més s'adapti a les nostres necessitats:


  • Tipus de combustible: Pellet, closca d'ametlla, pinyol d'oliva, estella o fins i tot llenya. Cada combustible té les seves peculiaritats, la seva olor, el seu preu, el seu poder calorífic, el seu mitjà de transport...És important conèixer i entendre les aventatges e inconvenients de cadascun. Avui en dia disposem de calderes que anomenem policombustibles, calderes de pellet i calderes d'estella.

  • Nivell d'automatismes (encesa i alimentació): Podem tenir calderes tant automàtiques com una caldera de gas i calderes tant senzilles com les calderes de llenya de tota la vida. Cadascuna té les seves característiques i les seves limitacions, com és evident. En aquest aspecte hem de diferenciar l'encesa i la neteja.  Com a norma general, les calderes de biomassa disposen d'encesa automàtica, si més no, algunes permeten la opció que així sigui Una opció potser no tant necessària ( depenent del perfil de cada usuari) seria el tema de la neteja, si no ens importa dedicar-hi 10 minuts a la setmana, es poden reduïr els costos considerablement.

  • Autonomia:Depenent de l'espai disponible i del cost que vulguem assumir, podem obtenir una sitja de més o menys capacitat, depenent del nombre de vegades l'any que vulguem carregar (entre una o dos), o per contra, si no disposem de molt espai, o no ens és un inconvenient carregar un cop o dos a la setmana manualment podem optar per un petit dipòsit de 100 o 200 Kg.


En el següent link fem una explicació més visual dels criteris esmentats anteriorment:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada