Translate

divendres, 7 de setembre del 2012

Instal·lació gestor energètic Solvis a Sant Cugat

Explicació de la instal·lació realitzada en un habitatge de Sant Cugat del Vallès, formada per panells solar tèrmics, sistema de gestió energètica Solvis Max, dos grups d'impulsió (radiadors + terra radiant) i termoestufa de llenya.

Aquest és el sistema Solvis Max Gas, sistema de gestió energètica amb caldera de gas de condensació integrada, les seves funcions són:
          • Acumular l'energia provinent dels panells solar.
          • Acumular l'energia provinent de l'estufa de llenya.
          • Gestionar-les prioritzant l'ús de les renovables.
          • Subministrar l'energia a l'ACS i a la calefacció.
          • Distribuïr als diferents circuits en funció de la temperatura de treball i de la temperatura exterior.
          • Controlar i monitoritzar totes les dades minut a minut.

Els panells solar tèrmics s'han col·locat en un annex exterior on posteriorment s'adecuarà per a usos personals. Es tracte d'un sol panell de grans dimensions de la casa Solvis amb una superfície de 8 metres quadrats. L'orientació és sud i la inclinació de 45º. No disposar d'unions entre plaques evita les possibles averies per dil·latacions i sobre-pressions. L'energia produïda durant les hores diurnes serà aprofitada per a l'ACS (aigua calenta sanitària) i recolzament a calefacció.

L'estufa s'encarrega de subministrar l'energia a partir de la crema de la llenya. L'estufa disposa d'un equip hidràulic capaç d'enviar l'aigua calenta al gestor Solvis Max i alhora disposa d'un mecanisme de seguretat capaç de protegir el sistema en cas d'excés de temperatura. L'estufa té una potència de 13,5 kW i disposa d'un forn per a poder-hi cuinar.
Aquestes estufes poden ser també de pellet.

L'estalvi proporcionat des de el punt de vista energètic és d'un 70-80% en funció de l'ús de l'estufa de llenya i l'estalvi d'emissions de CO2 d'uns 3.200 Kg. 
A continuació us deixem el video que hem realizat a través d'aquesta instal·lació, esperem que us agradi:   




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada